AcasaAcasa  PortalPortal  FAQFAQ  InregistrareInregistrare  Conectare  

Distribuiţi | 
 

 Windows VISTA - PRO si CONTRA

In jos 
AutorMesaj
The ROCK
Administrator
Administrator
avatar

Mesaje : 254
Puncte : 428
Reputatie : 6
Data de inscriere : 30/09/2009

16102009
MesajWindows VISTA - PRO si CONTRA

Windows Vista este cea mai recentă versiune a sistemului de operare Microsoft Windows, proiectată de corporaţia Microsoft. Înainte de anunţul sub acest nume din 22 iulie 2005, Windows Vista a fost cunoscut sub numele de cod Longhorn, după Salonul Longhorn, un bar cunoscut din oraşul Whistler din provincia canadiană Columbia Britanică. Windows Vista a fost lansat în noiembrie 2006 pentru firme şi parteneri de afaceri iar în ianuarie 2007 a fost lansat pentru utlizatorii obişnuiţi. Această lansare vine după mai mult de cinci ani de la apariţia pe piaţă a sistemului de operare Windows XP, fiind cea mai mare distanţă între două lansări succesive.

Windows Vista este comercializat în 35 de versiuni lingvistice, între care şi una în limba română. Noi în Windows Vista sunt şi două structuri pentru tastatură, Română (Legacy) şi Română (Standard), care conţin caracterele ş şi ţ cu virgulă în loc de vechiul standard Windows cu sedilă (ş şi ţ). Acestea se adaugă versiunii consacrate care a fost redenumită Română (Legacy), dar în care nu s-a operat această schimbare.

Produsul a fost lansat în România la 1 februarie 2007 de către co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, în cadrul ceremoniei de deschidere a Centrului Global de Suport Tehnic de la Bucureşti. Iniţial disponibil doar în versiunea engleză, varianta în română a ieşit pe piaţă la 20 iunie 2007 şi este disponibilă spre vânzare în toate ediţiile şi pe toate canalele de vânzare, în România şi Republica Moldova. Pentru Republica Moldova este disponibilă spre vânzare şi ediţia Starter în limba română, un produs destinat pieţelor în curs de dezvoltare. Cu aceeaşi ocazie a vizitei lui Gates, au fost lansate pe piaţa din România şi sistemul Microsoft Office System 2007 (disponibil în română) şi serverul de comunicaţie Exchange Server 2007.


"Alone in the dark"


Ultima editare efectuata de catre Mesagerul in Vin Oct 16, 2009 3:52 am, editata de 1 ori
Sus In jos
http://spiruharet.hitforum.ro
Distribuie acest articol pe: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Windows VISTA - PRO si CONTRA :: Comentarii

avatar
Re: Windows VISTA - PRO si CONTRA
Mesaj la data de Vin Oct 16, 2009 3:48 am Scris de The ROCK
PRO

Windows Vista are sute de facilităţi noi, cum ar fi o interfaţă grafică modernă şi un stil vizual nou, Windows Aero, tehnologia de căutare îmbunătăţită, noi unelte multimedia, precum şi sub-sistemele complet remodelate de reţea, audio, imprimare şi afişare (display). Vista va îmbunătăţi comunicarea dintre maşini pe o reţea casnică folosind tehnologia peer-to-peer, şi va facilita folosirea în comun a fişierelor, parolelor, şi mediilor digitale între diverse computere şi dispozitive. Pentru proiectanţii de software, Vista pune de asemenea la dispoziţie versiunea 3.0 a sistemului de proiectare numit .NET Framework.


Ultima editare efectuata de catre Mesagerul in Vin Oct 16, 2009 4:08 am, editata de 2 ori
avatar
Re: Windows VISTA - PRO si CONTRA
Mesaj la data de Vin Oct 16, 2009 4:04 am Scris de The ROCK
PRO

Instalarea actualizărilor Windows

Pentru ca Windows să instaleze actualizările importante pe măsură ce acestea devin disponibile, activați actualizarea automată. Actualizările importante furnizează beneficii semnificative, cum ar fi securitatea și fiabilitatea îmbunătățite. De asemenea, aveți posibilitatea să setați Windows pentru a instala automat actualizările recomandate, care se adresează problemelor mai puțin importante și pot contribui la îmbunătățirea experienței cu computerul. Actualizările opționale nu sunt descărcate sau instalate automat.
Dacă nu activați actualizarea automată, trebuie să căutați regulat actualizări.
avatar
Re: Windows VISTA - PRO si CONTRA
Mesaj la data de Joi Noi 19, 2009 5:03 am Scris de The ROCK
Windows Aero

Windows Aero este cea mai bine concepută şi cea mai performantă interfaţă creată de Microsoft vreodată. Disponibilă pe calculatoare cu placă video compatibilă şi rulând cu ediţiile Home Premium, Business, Ultimate sau Enterprise ale Windows Vista, Windows Aero oferă calculatorului dvs un aspect cu totul nou. Windows Aero oferă o experienţă a utilizatorului de nivel premium, ceea ce facilitează utilizarea şi lucrul cu informaţii şi oferă o experienţă desktop mai lină şi mai stabilă.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Două caracteristici noi din Windows Aero, Windows Flip și Windows Flip 3D, vă permit să administraţi cu încredere ferestrele pe desktop, aranjându-le într-un mod cu impact vizual, dar convenabil. Dincolo de noile grafice şi strălucirea vizuală, performanţele interfeţei Windows Aero sunt la fel de clare şi profesionale ca şi aspectul său, oferind o experienţă simplă, de înaltă calitate.
avatar
Re: Windows VISTA - PRO si CONTRA
Mesaj la data de Joi Noi 19, 2009 5:09 am Scris de The ROCK
Glass

Veţi observa imediat noul efect transparent al meniului Start şi al marginilor ferestrelor, un design "de sticlă" profesional, îmbunătăţit prin efecte subtile, cum ar fi reflexiile dinamice şi animaţiile line. Concepute pentru confort şi simplitate, noile ferestre "de sticlă" oferă senzaţia de deschidere şi vă permit să vă concentraţi asupra conţinutului, nu asupra mediului.
Puteţi schimba culoarea, saturaţia şi chiar nivelul de transparenţă pentru a obţine exact aspectul dorit.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Re: Windows VISTA - PRO si CONTRA
Mesaj la data de Joi Noi 19, 2009 5:10 am Scris de The ROCK
Ferestre dinamice

Când minimizaţi o fereastră, locul acesteia din bara de sarcini va deveni animat pentru a putea să o găsiţi mai uşor atunci când aveţi nevoie de ea.

Suport pentru rezoluție înaltă - High-DPI

Windows Aero suportă monitoare de rezoluţie înaltă, deci veţi putea utiliza un laptop sau un monitor cu ecran plat cu o dimensiune mai mică, dar cu rezoluţie crescută şi imagini uşor lizibile. Windows Vista poate chiar să scaleze interfaţa şi anumite programe la uimitoarea rezoluţie de 144 dpi, o binecuvântare pentru utilizatorii care au nevoie de programe de prelucrare grafică.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Re: Windows VISTA - PRO si CONTRA
Mesaj la data de Joi Noi 19, 2009 5:11 am Scris de The ROCK
Miniaturile live din bara de sarcini

În Windows Aero, imaginile în miniatură live din bara de sarcini afişează conţinutul efectiv atât pentru ferestrele deschise cât şi pentru cele minimizate în bara de sarcini. Când plasaţi cursorul mouse-ului deasupra unui titlu din bara de sarcini, veţi vedea conţinutul "live" al acelei ferestre, fără a fi nevoie să o aduceţi în prim-plan.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Re: Windows VISTA - PRO si CONTRA
Mesaj la data de Joi Noi 19, 2009 5:12 am Scris de The ROCK
Windows Flip (ALT+TAB)

Windows Flip este o actualizare a caracteristicii cunoscute sub numele de ALT+TAB în versiunile anterioare de Windows. Windows Flip prezintă miniaturi live ale ferestrelor deschise în locul pictogramelor generice, făcând mai facilă identificarea ferestrei pe care o căutaţi. Una dintre ferestrele afişate întotdeauna va fi chiar desktop-ul, oferindu-vă o modalitate simplă şi rapidă de minimizare a tuturor ferestrelor deschise de pe desktop.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Re: Windows VISTA - PRO si CONTRA
Mesaj la data de Joi Noi 19, 2009 5:14 am Scris de The ROCK
Windows Flip 3D

Windows Flip 3D vă oferă un nou mod de căutare a ferestrei dorite. Când apăsaţi Start+TAB, Windows Flip 3D afişează dinamic toate ferestrele deschise de pe desktop, într-o vizualizare 3D, în stive. În această vizualizare puteţi roti ferestrele deschise pentru a găsi fereastra căutată. Windows Flip 3D poate chiar să prezinte procese live, cum ar fi redarea unui clip video. Puteţi, de asemenea, să utilizaţi tastele cu săgeţi sau rotiţa mouse-ului pentru a parcurge ferestrele deschise şi a selecta fereastra dorită.

Desktop cu mișcări fine

Când utilizaţi Windows Aero, ferestrele deschise parcurg mai lin ecranul când le mutaţi sau le redimensionaţi. Nu veţi vedea artefacte de mişcare, latenţă sau efecte de "rupere" care apar uneori în interfeţele existente. În Windows Aero, veţi observa mai puţine erori ale driverului video.

Unele caracteristici ale produsului sunt disponibile numai în anumite ediţii de Windows Vista şi ar putea necesita hardware avansat sau suplimentar.
avatar
Re: Windows VISTA - PRO si CONTRA
Mesaj la data de Joi Noi 19, 2009 5:17 am Scris de The ROCK
Fast Sleep and Resume

În trecut, dacă opreaţi calculatorul pentru a economisi energie sau pentru a extinde durata de viaţă a bateriei calculatorului mobil, repornirea dura foarte mult. Cu Windows Vista, puteţi utiliza rapid şi uşor calculatorul oricând doriţi, economisind în acelaşi timp bateria. Starea "oprit" prestabilită este acum noua stare Inactivitate. Apăsaţi butonul de oprire din meniul Start sau de la calculator şi calculatorul va salva automat sesiunea curentă în memorie şi va intra rapid într-o stare cu consum de energie foarte redus. De asemenea, va salva sesiunea curentă pe unitatea hard-disk şi o veţi putea accesa chiar dacă memoria nu mai lucrează la capacitate maximă. Apoi, când doriţi să reluaţi utilizarea calculatorului, apăsaţi butonul de pornire al calculatorului. Calculatorul va porni în cateva secunde şi va afişa exact ecranul în care lucraţi când l-aţi închis.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Spre deosebire de Windows XP, care oferea diverse moduri de standby şi hibernare, Windows Vista combină beneficiile ambelor moduri în noua stare Inactivitate, pentru a simplifica întregul proces pentru utilizatori. Pentru viteză şi performanţe optime la trecerea calculatorului în starea de inactivitate şi la reluarea utilizării normale, se recomandă să achiziţionaţi un calculator nou cu Windows Vista preinstalat în loc să realizaţi upgrade al unui calculator existent.
avatar
Re: Windows VISTA - PRO si CONTRA
Mesaj la data de Joi Noi 19, 2009 5:19 am Scris de The ROCK
Backup și restaurare elementare

Caracteristicile elementare de backup şi restaurare a fişierelor din Windows Vista vă ajută să vă păstraţi mai uşor datele şi calculatorul protejate împotriva erorilor, a defecţiunilor hardware şi a altor probleme. În ediţiile Home Premium, Business, Ultimate şi Enterprise ale Windows Vista, puteţi automatiza întregul proces de backup utilizând un expert de tip wizard simplu, pentru a nu mai trebui să vă faceţi niciodată griji că aţi uitat să realizaţi backup la ceea ce aţi lucrat.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Re: Windows VISTA - PRO si CONTRA
Mesaj la data de Joi Noi 19, 2009 5:21 am Scris de The ROCK
Backup and Restore Center

Backup and Restore Center vă oferă o locaţie centrală la care puteţi administra toate caracteristicile corelate cu backup-ul.

Realizarea de backup şi restaurare a fişierelor

Windows Vista vă ajută să realizaţi uşor backup al fişierelor de pe calculator când şi unde doriţi, cu ajutorul programării automate. Pentru a facilita utilizarea şi a preveni confuzia, programele şi fişierele de sistem nu sunt incluse în operaţia de backup al fişierelor. Aceste fişiere pot fi restaurate separat, prin reinstalare, prin utilizarea punctelor de restaurare a sistemului sau utilizând Complete PC Backup and Restore, o caracteristică disponibilă în ediţiile Business, Ultimate şi Enterprise ale Windows Vista.

Nu va mai trebui să ţineţi minte să realizaţi backup periodic al datelor. Puteţi să utilizaţi un program expert de tip wizard simplu pentru a programa momentul şi locul unde doriţi să se realizeze backup-ul datelor şi Windows Vista va avea grijă de restul.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Versiunile anterioare ale fişierelor pentru care s-a realizat backup utilizează numai un volum minim din spaţiul de pe disc. Dacă se modifică numai o parte mică din fişier (cum ar fi un slide dintr-o prezentare), numai acea porţiune va fi urmărită şi salvată.

Desigur, backup-ul este cel puţin la fel de util ca şi procesul utilizat pentru recuperarea fişierelor, iar Windows Vista face recuperarea o joacă. Un program de tip wizard vă ajută să selectaţi fişierele sau folderele pe care doriţi să le recuperaţi şi vă solcită să specificaţi mediul de stocare utilizat. Apoi, restaurează fişierele.

Vă schimbaţi calculatorul vechi? Puteţi restaura toate fişierele pe calculatorul nou. Caracteristica de restaurare poate chiar să creeze un cont de utilizator pe calculatorul nou, dacă acest cont nu există deja.
avatar
Re: Windows VISTA - PRO si CONTRA
Mesaj la data de Joi Noi 19, 2009 5:24 am Scris de The ROCK
Shadow Copy

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Aţi salvat din greşeală altceva peste un fişier la care lucraţi? Ştergerea sau modificarea accidentală a fişierelor este o cauză comună a pierderii datelor. Ediţiile Business, Ultimate şi Enterprise ale Windows Vista includ o inovaţie utilă care vă ajută să vă protejaţi datele: Shadow Copy. Această caracteristică creează automat copii momentane ale fişierelor cu care lucraţi, pentru ca ulterior să puteţi să recuperaţi rapid şi facil versiunile unui document pe care le-aţi şters din greşeală.
System Restore

System Restore a fost lansat în Windows XP pentru a permite utilizatorilor să îşi restaureze calculatoarele la o stare anterioară, fără a pierde date (de exemplu, documente Microsoft Office Word, fişiere grafice sau mesaje e-mail). Acum nu va mai trebui să realizaţi instantanee periodice ale sistemului — System Restore creează automat puncte de restaurare care pot fi identificate rapid. De asemenea, puteţi să creaţi şi să denumiţi manual puncte de restaurare în orice moment.
avatar
Re: Windows VISTA - PRO si CONTRA
Mesaj la data de Joi Noi 19, 2009 9:58 pm Scris de The ROCK
Instant Search - Căutare instantanee

Windows Vista lansează funcţia Căutare instantanee: căutare şi organizare desktop îmbunătăţite, care vă permit să localizaţi pe calculator fişierele şi mesajele e-mail. Dacă vă amintiţi ceva despre un fişier — tipul de fişier, data la care a fost creat sau ce conţine — Windows Vista îl poate găsi rapid.

Cu funcţia Căutare instantanee, sunteţi mereu la doar câteva apăsări de taste de elementele pe care le căutaţi. Această caracteristică, care este disponibilă aproape oriunde în Windows Vista, vă permite să căutaţi un nume de fişier, o proprietate sau chiar textul dintr-un fişier şi returnează rezultate marcate. Este uşor şi rapid. Căutarea instantanee este de asemenea contextuală, optimizând rezultatele pe baza activităţii curente — fie că sunt căutate applet-uri din Panoul de control, fişiere cu muzică din Windows Media Player sau fişiere şi aplicaţii din meniul Start.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Din meniul Start

Din meniul Start mai eficient şi mai complet din Windows Vista, puteţi găsi orice element de pe calculator cu viteza cu care tastaţi. Pentru a căuta un fişier specific, o aplicaţie sau o adresă Internet favorită, deschideţi meniul Start — sau apăsaţi tasta Windows de pe tastatură — şi începeţi să tastaţi în caseta Căutare instantanee. Pe măsură ce tastaţi, Windows Vista caută instantaneu prin numele de aplicaţii, metadate şi prin întreg textul fişierelor şi afişează rezultatele căutării organizate după tipul de fişier — programe, adrese favorite, istoric Internet, fişiere (documente sau media) şi comunicaţii (e-mail, evenimente, sarcini şi contacte.

Explorere, Panoul de control şi experienţe

Explorer-ul din Windows Vista conţine o legătură de Căutare instantanee în colţul din dreapta sus. Funcţia Căutare instantanee vă stă la dispoziţie în orice Explorer, adică în Explorerul de documente, Explorerul de muzică, Explorerul de fotografii şi noul Explorer de căutare. La fel ca şi atunci când utilizaţi Căutarea instantanee din meniul Start, nu trebuie decât să tastaţi câteva litere pentru a afişa rapid cele mai relevante rezultate. Dacă rezultatele afişate nu sunt ceea ce căutaţi, căutarea instantanee vă oferă acces facil la instrumente care vă pot ajuta să creaţi căutări mai exacte sau puteţi să căutaţi pe Internet utilizând motorul de căutare dorit.

Fereastra Căutare instantanee apare de asemenea în colţul din dreapta sus al noului Panou de control. În această fereastră nu trebuie decât să tastaţi un cuvânt sau o frază asociată cu sarcina pe care o efectuaţi şi panoul de control filtrează cele mai relevante rezultate.

Caseta Căutare instantanee poate fi găsită în programele Windows, cum sunt Internet Explorer 7, Windows Photo Gallery şi chiar Windows Media Player. Oriunde vedeţi această fereastră, începeţi să tastaţi şi veţi găsi rapid ceea ce căutaţi.
avatar
Re: Windows VISTA - PRO si CONTRA
Mesaj la data de Joi Noi 19, 2009 10:09 pm Scris de The ROCK
Parental Controls - responsabilitate față de copii

Controalele parentale integrate în Windows Vista sunt concepute pentru a oferi linişte părinţilor şi a le da încredere în modul în care gestionează exact activităţile pe care copiii le pot desfăşura pe calculator. Aceste controale ajută părinţii să stabilească jocurile care pot fi jucate de copii, programele pe care aceştia le pot utiliza şi site-urile web pe care le pot accesa — şi în ce momente. Părinţii pot restricţiona utilizarea calculatorului numai la anumite momente şi pot avea încredere că Windows Vista va aplica acele restricţii, chiar dacă ei nu sunt acasă.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Panoul pentru controale parentale, o componentă a applet-ului Conturi de utilizatori şi control pentru siguranţa familiei, centralizează toate setările cheie ale controalelor parentale din Windows Vista.

De la această locaţie unică, puteţi configura controalele parentale pentru calculator şi aplicaţii, puteţi seta limite pentru jocurile accesate de copii, pentru navigarea pe web şi în general pentru utilizarea calculatorului. Panoul cu controale parentale oferă o locaţie centralizată unde puteţi activa sau dezactiva controalele parentale; puteţi bloca sau permite anumite programe, jocuri şi site-uri web; şi puteţi seta controale pentru fiecare aspect al utilizării calculatorului de către copii. Furnizorii terţi de software şi servicii pentru siguranţa familiei pot activa produsele şi serviciile proprii pentru a fi accesibile din panoul Controale parentale din Windows Vista. Controalele parentale nu funcţionează pe calculatoare asociate unui domeniu, cum ar fi cele din mediul unei firme.

Rapoarte de activitate

Din panoul Controale parentale, puteţi revizui rapoartele de activitate uşor de citit, care arată modul în care copiii utilizează calculatorul. Monitorizarea accesului copiilor la calculator nu numai că face mai uşoară urmărirea conţinutului şi a aplicaţiilor accesate de copii, dar vă permite şi modificarea ulterioară a controalelor pe baza feedback-ului. Pentru copii, pictograma Control parental este întotdeauna disponibilă în system tray, pentru a-i înştiinţa că funcţia Control parental este activă.

Limite de timp pentru utilizarea calculatorului


Cu Windows Vista, puteţi stabili când au voie copii dvs să utilizeze calculatorul. Vă este prezentată o grilă care conţine zilele săptămânii şi orele zilei.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Setarea prestabilită permite copiilor să utilizeze calculatorul la orice oră din zi şi din noapte, şapte zile pe săptămână. Pentru a restricţiona accesul copiilor la calculator, faceţi clic pe zilele şi orele pe care doriţi să le blocaţi. Pe măsură ce intervalul aprobat pentru copii se apropie de sfârşit, va fi emisă o înştiinţare cu 15 minute şi o altă înştiinţare cu 1 minut înainte de expirare. Dacă perioada aprobată expiră înainte ca aceştia să se deconecteze, Windows Vista suspendă sesiunea şi afişează ecranul de conectare pentru ca alt utilizator să poată folosi calculatorul. Totuşi, sesiunea copiilor rămâne activă în fundal, astfel încât data viitoare când se conectează îşi pot relua lucrul din punctul în care au rămas, fără a pierde date.
avatar
Re: Windows VISTA - PRO si CONTRA
Mesaj la data de Joi Noi 19, 2009 10:38 pm Scris de The ROCK
Windows DVD Maker

Windows DVD Maker, disponibil în Windows Vista Home Premium şi Windows Vista Ultimate, vă permite să creaţi DVD-uri cu aspect profesional cu filmele şi fotografiile dvs, care pot fi vizualizate pe DVD playere, indiferent de codurile regionale ale zonei geografice.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Transferul creaţiilor dvs realizate cu Windows Movie Maker HD pe un video DVD nu a fost niciodată mai uşor. Puteţi să accesaţi direct Windows DVD Maker din secţiunea Toate programele sau puteţi utiliza meniul Publicare din Windows Movie Maker HD pentru a transfera filmele dvs. în format DVD. Deoarece Windows DVD Maker este de asemenea integrat cu Windows Photo Gallery, simpla selectare a opţiunii Scriere Video DVD vă permite să alegeţi fotografiile şi filmele pe care doriţi să le publicaţi, fără a părăsi aplicaţia Windows Photo Gallery.

DVD Maker din Windows Vista publică direct în format MPEG-2, permiţându-vă să scrieţi DVD-uri direct de pe camera video. Windows DVD Maker acceptă, de asemenea, o varietate de stiluri de publicare pentru filmele dvs, concentrându-se pe evidenţierea conţinutului şi crearea unui aspect personalizat. Puteţi opta pentru personalizarea suplimentară a DVD-ului, adăugând un titlu al discului şi o pagină de note sau editând textul meniului. În plus, Windows DVD Maker vă oferă control maxim asupra calităţii şi dimensiunii fişierelor video pe cate le codaţi; puteţi chiar să alegeţi între formatul pe ecran panoramic sau formatul standard pentru a publica un slide show sau un film în formatul optim al televizorului dvs.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Utilizând suportul pentru slide show încorporat în Windows DVD Maker, puteţi partaja şi savura prezentări foto şi video sau filme utilizând un DVD player. Imaginile adăugate pe DVD sunt incluse sub forma unui slide show cu efecte şi tranziţii între fotografii şi cu coloana sonoră pe care o doriţi.

Un kit de dezvoltare software (SDK) de la Microsoft permite dezvoltatorilor terţi să creeze stiluri şi tranziţii suplimentare pentru dezvoltarea creativităţii DVD-urilor realizate.

Windows DVD Maker creează automat puncte inteligente în capitole, analizând fotografiile şi filmele şi creând miniaturi video relevante. Utilizând telecomanda, puteţi naviga cu uşurinţă printre capitole atunci când vizualizaţi un DVD.

Previzualizaţi DVD-ul utilizând opţiunea de previzualizare DVD integrată, apoi scrieţi pe suportul video DVD. Cu doar câteva clicuri de mouse veţi crea DVD-uri cu aspect profesional pe care le puteţi partaja cu prietenii şi familia.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Re: Windows VISTA - PRO si CONTRA
Mesaj la data de Vin Noi 20, 2009 1:00 am Scris de The ROCK
Windows Defender

Windows Defender se integrează cu Internet Explorer 7 pentru a vă ajuta să luaţi decizii avizate cu privire la software-ul instalat pe calculatorul dvs, oferindu-vă protecţie activată permanent care monitorizează locaţiile de sistem cheie, urmărind modificările care semnalează prezenţa aplicaţiilor spyware.

Tehnologiile superioare de scanare şi eliminare utilizează definiţii actualizate ale aplicaţiilor spyware, create de Microsoft cu ajutorul utilizatorilor de Windows Defender care au trimis rapoarte cu privire la noile aplicaţii spyware potenţiale.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

De la instalare până la întreţinere şi actualizări, Windows Defender este simplu de utilizat şi este oferit împreună cu setări şi îndrumări preconfigurate care vă ajută să vă păstraţi securitatea. O interfaţă pentru utiilzatori îmbunătăţită vă oferă control sporit asupra aplicaţiilor software. Sarcinile comune, cum ar fi scanarea, blocarea şi eliminarea software-ului nedorit, sunt acum mai uşoare ca niciodată şi un Explorer pentru software vă ajută să înţelegeţi care sunt aplicaţiile software şi serviciile care rulează pe calculator şi opreşte sau dezactivează software-ul nedorit. Windows Defender tratează automat multe dintre sarcinile comune şi vă întrerupe sau vă alertează numai în cazul problemelor serioase, care necesită acţiune imediată.

Windows Defender profită de multe dintre îmbunătăţirile platformei din Windows Vista, inclusiv tehnologia de plasare în cache îmbunătăţită — care permite scanări pentru rulare mai rapidă — şi controlul conturilor utilizatorilor, care permite software-ului să ruleze fără privilegii de administrator.

Integrarea cu Windows Internet Explorer 7 permite scanarea fişierelor descărcate înainte de a fi salvate sau executate, reducând riscul instalării accidentale a aplicaţiilor spyware. Funcţionalitatea "Scanare la executare" oferă un strat suplimentar de protecţie şi integrarea cu Windows Security Center vă ajută să ţineţi evidenţa protecţiei spyware alături de alte caracteristici de securitate.

Windows Defender este disponibil atât pentru Windows XP SP2 cât şi pentru Windows Vista. Windows Defender şi actualizările definiţiilor asociate sunt disponibile permanent sub formă de download individual pentru clienţii care utilizează Windows Server 2003, Windows XP şi Windows 2000 şi care şi-au validat software-ul prin programul Windows Genuine Advantage

Protecţie împotriva aplicaţiilor spyware

Pentru a vă ajuta să vă protejaţi datele şi calculatorul, Windows Defender depinde de trei tehnologii cheie: scanarea şi eliminarea aplicaţiilor spyware, protecţia în timp real şi actualizările permanente.

Scanarea şi eliminarea aplicaţiilor spyware


În mod prestabilit, Windows Defender vă scanează calculatorul în fiecare noapte la ora 2 A.M. dacă nu specificaţi alt program. În timpul scanării, Windows Defender acţionează automat asupra elementelor de prioritate ridicată, medie sau redusă, în funcţie de preferinţele dvs.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

De asemenea, puteţi să scanaţi locaţiile comune — cum ar fi fişierele de program şi obiectele de asistenţă din browserul Internet Explorer — de pe calculator în orice moment, făcând clic pe butonul Scanare. În general, o scanare rapidă poate detecta majoritatea aplicaţiilor spyware comune pe calculatorul dvs. Puteţi, de asemenea, să optaţi pentru efectuarea unei scanări complete, care durează mai mult, dar examinează tot calculatorul pentru a identifica semnele de aplicaţii spyware care utilizează un set de definiţii mai complex. De asemenea, puteţi să utilizaţi meniul pentru a specifica o scanare personalizată a anumitor zone ale calculatorului, cum ar fi dispozitivele de stocare amovibile.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Când scanarea este finalizată, Windows Defender vă înştiinţează despre orice aplicaţie spyware descoperită pe calculator. Apoi, vă oferă opţiuni de tratare a fiecărei ameninţări şi în majoritatea cazurilor vă recomandă acţiunea dorită. În general, există patru acţiuni pe care puteţi să le întreprindeţi când este detectată o ameninţare.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Ignorare: Nu este întreprinsă nici o acţiune, dar ameninţarea potenţială va fi detectată şi la scanările următoare.

Punere în carantină: Realizează la o locaţie sigură backup al aplicaţiei software care a generat alerta, apoi o şterge. Astfel, aplicaţia software este împiedicată să mai ruleze, dar poate fi restaurată ulterior, dacă este necesar.

Eliminare: Şterge complet aplicaţia software de pe calculator.

Permitere întotdeauna: Adaugă aplicaţia software la lista de elemente permise. Aplicaţia nu va mai fi detectată la scanările ulterioare.

Windows Defender poate scana şi elimina aplicaţii software chiar dacă nu sunteţi conectat cu un cont de administrator — în mod prestabilit, utilizatorii care nu sunt conectaţi ca administrator pot întreprinde acţiuni asupra elementelor detectate. Aceştia pot opta pentru eliminarea, punerea în carantină sau ignorarea elementelor.

Protecţie în timp real


Scanarea poate elimina aplicaţiile spyware existente, dar pentru a vă proteja împotriva ameninţărilor noi sau necunoscute, Windows Defender include agenţi de monitorizare pentru protecţie în timp real. Mai mulţi agenţi de securitate monitorizează zonele critice ale calculatorului pe care aplicaţiile spyware ar fi putut încerca să le modifice: autostart, configuraţia sistemului, componentele suplimentare Internet Explorer, configuraţia Internet Explorer, elementele descărcate din Internet Explorer, serviciile şi driverele, executarea aplicaţiilor, înregistrarea aplicaţiilor şi componentele suplimentare Windows. Aceste zone critice ale calculatorului reprezintă punctele de intrare comune pentru aplicaţiile spyware.

De obicei, aplicaţiile spyware trebuie să modifice una dintre aceste zone pentru a rula automat sau pentru a vă spiona activităţile fără acordul dvs. Dacă în aceste zone survin modificări, Windows Defender vă înştiinţează pentru a putea permite sau bloca această activitate. Este posibil ca unele aplicaţii software agreate să se comporte într-un mod suspect şi de aceea Windows Defender vă ajută să decideţi dacă doriţi să permiteţi acele aplicaţii în sistem, prezentându-vă procentajul de alţi utilizatori care le-au permis. De obicei, aplicaţiile agreate vor avea o rată de acceptare foarte ridicată.

Definiţii actualizate


Deoarece aplicaţiile spyware reprezintă o ameninţare care se dezvoltă continuu, Windows Defender se asigură automat că are cele mai recente definiţii înainte de o scanare programată, pentru ca dvs să fiţi protejat mai bine împotriva noilor ameninţări. Actualizările definiţiilor sunt create de analiştii Microsoft cu ajutorul unei reţele active de clienţi Windows Defender care trimit rapoarte cu privire la rapoartele spyware. Aceste rapoarte ajută compania Microsoft — şi pe dvs — să controlaţi noile ameninţări ridicare de aplicaţiile spyware.

Clienţii pot intra în aceste reţele la două niveluri diferite. "Participanţii de bază" pot trimite rapoarte care nu includ informaţii de identificare personale — deşi acest lucru poate avea ca rezultat rapoarte incomplete despre aplicaţiile spyware. "Participanţii avansaţi" pot opta pentru a trimite un raport complet care ar putea include şi anumite informaţii de identificare personale. Aceştia sunt alertaţi despre aplicaţii software necunoscute care se comportă asemeni aplicaţiilor spyware.

Control asupra aplicaţiilor software instalate pe calculator

Windows Defender vă oferă o imagine mai clară şi un control îmbunătăţit asupra aplicaţiilor software de pe calculator. Când sunt detectate acţiuni suspecte ale unei aplicaţii software necunoscute, sunteţi înştiinţat despre o ameninţare potenţială. De asemenea, sunt incluse mai multe instrumente şi caracteristici care vă ajută să urmăriţi aplicaţiile software pe care le aveţi, să înţelegeţi ameninţările şi alertele şi să urmăriţi activitatea de scanare şi protecţie.

Înţelegerea alertelor

Windows Defender vă alertează când detectează comportamente suspecte ale calculatorului sau când descoperă pe parcursul unei scanări programate aplicaţii spyware cunoscute. Apoi, ajustează aceste alerte pe baza gravităţii ameninţării potenţiale.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Când survin modificări care nu prezintă nici un pericol potenţial, în system tray este afişată o mică înştiinţare. Pentru ameninţările moderate şi grave, este afişată o fereastră de alertă galbenă sau roşie, deoarece aceste ameninţări necesită de obicei acţiune imediată. Puteţi fie să întreprindeţi o acţiune imediată, fie să faceţi clic pe Revizuire pentru a obţine informaţii suplimentare despre ameninţarea potenţială. Când sunt descoperite mai multe ameninţări potenţiale, este afişată o singură alertă, pentru a minimiza întreruperile şi a vă permite să întreprindeţi rapid o acţiune şi apoi să reveniţi la activităţile curente.

Software Explorer

Pentru a vă ajuta să înţelegeţi ce aplicaţii software şi servicii rulate automat la iniţializare sau care comunică pe internet rulează pe calculatorul dvs, Windows Defender include un Explorer pentru software care listează aceste procese şi vă ajută să opriţi sau să dezactivaţi aceste aplicaţii software nedorite.

Windows event log

Puteţi ţine evidenţa activităţii Windows Defender — inclusiv a alertelor, detectării şi eliminării şi instalării definiţiilor noi — utilizând jurnalul de evenimente Windows. Puteţi revizui sau audita acţiunile precedente, căutând evenimentele create de Windows Defender în Vizualizatorul de evenimente.

Sunteţi gata să vă configuraţi calculatorul? Acest document oferă instrucţiuni specifice pentru garantarea securităţii calculatorului pe care rulează Windows Vista.

Unele caracteristici ale produsului sunt disponibile numai în anumite ediţii de Windows Vista şi ar putea necesita hardware avansat sau suplimentar.
avatar
Re: Windows VISTA - PRO si CONTRA
Mesaj la data de Vin Noi 20, 2009 1:06 am Scris de The ROCK
Windows Media Center

Bucuraţi-vă de întreaga bibliotecă de divertisment digital, beneficiind de toate resursele calculatorului sau chiar pe televizor, cu Windows Media Center.M Urmăriţi-vă fotografiile într-o expunere cinematică, parcurgeţi colecţia de muzică după coperţile albumelor, redaţi uşor DVD-uri, urmăriţi şi înregistraţi spectacole TV, descărcaţi filme şi proiectaţi filmele pe care le-aţi realizat — apoi daţi telecomanda prietenilor şi familiei pentru a se alătura distracţiei!

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Astăzi, calculatoarele pe care rulează Windows XP Media Center sunt nişte dispozitive integrate de divertisment foarte populare, pe care puteţi accesa muzică, fotografii, emisiuni TV, filme şi ultimele lansări media online, toate acestea din confortul canapelei, cu o telecomandă.

Dar, cu Windows Vista, Windows Media Center nu mai este o ediţie separată, ci este integrat în ediţiile Windows Vista Home Premium şi Windows Vista Ultimate.

Windows Media Center din Windows Vista oferă îmbunătăţiri considerabile faţă de versiunile anterioare, inclusiv o interfaţă pentru utilizator îmbunătăţită cu navigare mai facilă şi efecte vizuale media revoluţionare. Windows Media Center oferă, de asemenea, suport integrat pentru înregistrarea emisiunilor TV direct pe DVD, performanţă globală sporită şi o platformă îmbunătăţită pentru ca furnizorii de conţinut să poată oferi servicii şi experienţe noi de divertisment online.U În plus, Windows Media Center oferă suport pentru serviciile de transmisiune digitală prin cablu, cu ajutorul unui tuner pentru cablu digital, în piețele în care apar furnizori de astfel de servicii.

O experienţă nouă minunată

După ce lansaţi pentru prima dată Windows Media Center, veţi putea naviga instantaneu prin resursele media digitale, deoarece procesul de configurare a fost fluidizat. De fapt, Windows Media Center scanează automat calculatorul pentru a identifica fişierele media în timpul procesului de configurare, iar dvs nu va mai trebui să pierdeţi nici un minut cu căutarea conţinutului.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

După ce aţi început să utilizaţi programul, veţi observa că Windows Media Center este optimizat pentru ecran panoramic şi imagini HD-cea ce îl face perfect pentru sufrageria dvs. Cu noua prezentare pe ecran a fotografiilor, melodiilor şi filmelor, puteţi vedea de până la trei ori mai mult conţinut pe un ecran panoramic, faţă de versiunile anterioare ale Windows Media Center. Aspectul simplu şi îngrijit este în armonie cu experienţa desktop oferită de Windows Aero şi oferă efecte de transparenţă şi animaţii line, punându-vă la dispoziţie o modalitate incredibilă de a savura divertismentul la domiciliu. Conceput pentru o gamă largă de formate de afişare şi metode de intrare, Windows Media Center este optimizat pentru utilizarea împreună cu o telecomandă, dar funcţionează la fel de bine cu alte dispozitive de control, cum ar fi un mouse şi o tastatură, un ecran tactil sau chiar un Tablet PC.

Obţineţi informaţii complete despre Windows Media Center şi tehnologia Windows Media Center Extender.

Unele caracteristici ale produsului sunt disponibile numai în anumite ediţii de Windows Vista şi ar putea necesita hardware avansat sau suplimentar.
Re: Windows VISTA - PRO si CONTRA
Mesaj  Scris de Continut sponsorizat
 

Windows VISTA - PRO si CONTRA

Sus 

Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: INFO de la A la Z :: Blogul Info NEW-
Mergi direct la:  


Copyright © 2009 Info NEW - Toate drepturile rezervate
INFO NEW - Stiinta si Cunoastere

  
Creati un forum | Stiinta si Cunoastere | Diverse... | © phpBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Blog gratuit