AcasaAcasa  PortalPortal  FAQFAQ  InregistrareInregistrare  Conectare  

Distribuiţi | 
 

 Retete dietetice

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
avatar
Rose
Administrator
Administrator

Mesaje : 1491
Puncte : 1949
Reputatie : 14
Data de inscriere : 30/09/2009

http://info-new.forumz.ro

MesajSubiect: Retete dietetice   Joi Oct 08, 2009 4:00 pm


Crema de branza, aperitiv festiv dietetic


Pentru a pregati aceasta crema ai nevoie de diferite tipuri de brânzeturi: brânza dulce de vaci, telemea, feta, gorgonzola, parmezan. Dar fiecare poate combina ce brânzeturi doreste.

În afara de diferitele tipuri de brânza mai adauga 100g de unt, o lingura sau doua de smântâna (depinde de cantitate si de cât de cremoasa e brânza de vaci folosita). Pui toate ingredientele în blender si actionezi pâna totul devine o pasta omogena.

Esentiale sunt aromele si pentru o crema de brânza reusita recomand sare, piper alb, oregano, marar, ceapa, usturoi, boia dulce de ardei, combinatiile fiind facute dupa gustul fiecaruia. Tot pentru un plus de savoare se poate adauga la blender si galbenus de ou fiert.

Se poate servi ca tartina pe pâine toast sau se pot umple cu aceasta crema delicioasa ardei grasi, gogosari sau rosii, carora li s-a îndepartat interiorul.

Pofta buna!


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]O singura clipa poate schimba totul.[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Sus In jos
avatar
Rose
Administrator
Administrator

Mesaje : 1491
Puncte : 1949
Reputatie : 14
Data de inscriere : 30/09/2009

http://info-new.forumz.ro

MesajSubiect: Re: Retete dietetice   Sam Oct 17, 2009 1:29 pm

Pui vanatoresc

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Pentru 2-4 persoane

700 g (aproximativ) de pui,fara piele, taiat in portii;
1-2 linguri de margarina fara sare;
225 g (aproximativ) de ciuperci crude,taiate bucatele;
1 ceapa mica, tocata;
1 cana + 1 lingura de supa de gaina, cu continut de sodiu redus;
¼ cana de vin alb sau vermut sec;
1 lingurita de zeamil;
1 lingura de coniac;
1 cana de rosii la cutie, scurse, natur;
1 cutie de mazare congelata, fiarta (facultativ);
2 linguri de busuioc verde, tocat;
piper negru, proaspat macinat

Piperati puiul. Intr-o tigaie mare, la foc iute, topiti margarina si rumeniti puiul vreo douazeci de minute. Luati-l de pe foc si tineti-l la cald.
Adaugati ciupercile si ceapa in tigaie, cu o lingura de supa si una de vin; caliti ceapa timp de 5 minute, pana devine transparenta. Faceti focul mic, adaugati zeamilul si amestecati mereu, inca vreo doua minute.
Adaugati restul de supa, vinul, coniacul, si rosiile si fierbeti-le. Acoperiti si lasati la foc mic zece minute. Puneti bucatile de pui rumenite si lasati la foc mic timp de 30 de minute sau pana ce se patrunde puiul. Asezati bucatile de carne pe un platou, puneti deasupra mazare, daca v-ati oprit alegerea asupra ei, si tineti la cald, in cuptorul reglat la 250º C. Lasati sosul in tigaie. Puneti sosul sa scada , la foc iute, timp de vreo 5 minute, chiar inainte de a servi. Luati-l de pe foc si adaugati jumatate din patrunjel si busuioc. Turnati sosul pe platou si decorati cu restul de patrunjel si busuioc. Serviti cald, cu orez sau paste.


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]O singura clipa poate schimba totul.[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Sus In jos
avatar
Rose
Administrator
Administrator

Mesaje : 1491
Puncte : 1949
Reputatie : 14
Data de inscriere : 30/09/2009

http://info-new.forumz.ro

MesajSubiect: Re: Retete dietetice   Lun Oct 19, 2009 6:12 pm

Pui fript cu usturoi si mirodenii

Pentru 4 persoane :

1 pui de cca 1 kg, taiat in patru si fara pielita
2-3 catei de usturoi pisat
piper negru macinat proaspat
½ lingurita de tarhon
1 cana de apa calda
2 linguri de margarina fara sare
2 linguri de patrunjel proaspat

Incingeti cuptorul (la pozitia gratar).
Indepartati pielea puiului si frecati carnea cu usturoi pisat. Cand ati terminat, puneti usturoiul deoparte. Bagati puiul intr-un vas si rumeniti-l rapid la gratar (cca 5 minute, pe fiecare parte).
Cand s-a rumenit, scoateti puiul si puneti cuptorul la 170º C. Bagati puiul in tava de fript si presarati-l cu piperul, tarhonul si usturoiul cu care l-ati frecat mai inainte. Bagati-l la cuptor si lasati-l cca 20 minute la fript. Intr-un vas, amestecati apa calda, margarina si patrunjelul si stropiti regulat puiul cu acest amestec, in timp ce se frige, ca sa nu se usuce. Serviti-l cu brocoli la abur si cu orez brun.


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]O singura clipa poate schimba totul.[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Sus In jos
avatar
Rose
Administrator
Administrator

Mesaje : 1491
Puncte : 1949
Reputatie : 14
Data de inscriere : 30/09/2009

http://info-new.forumz.ro

MesajSubiect: Re: Retete dietetice   Lun Oct 19, 2009 7:21 pm

Frigarui de pui

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Pentru 4 persoane

300 g pui, taiat bucatele mici
½ lingurita ulei
½ ardei gras (mare), curatat de seminte, taiat in bucati de cca 2 cm
½ ceapa (mare), curatata, tocata marunt
8 ciuperci mijlocii, spalate si scurse
¼ lingurita cimbru
¼ lingurita coriandru macinat
4 foi de dafin
¼ lingurita praf de usturoi
¼ lingurita boabe de mustar macinate
piper negru macinat proaspat
½ cana vin rosu
¾ lingurita de otet alb
6-8 rosii pitice (cat cireasa)
frigarui de lemn sau metal

Intr-o tigaie, incalziti uleiul, puneti ardeiul, ceapa si ciupercile, lasati 3 minute, amestecand continuu. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.

Intr-un vas, amestecati mirodeniile, vinul si otetul, adaugati legumele si puiul; amestecati. Lasati la marinat 8 ore.

Incingeti gratarul.
Puneti in frigarui, alternativ, bucati de pui, de ardei, rosii, ceapa, ciuperci. Pastrati sosul de la marinata.

Puneti frigaruile pe gratarul din cuptor, la cca 8 cm de sursa de caldura si lasati-le la fript 5 minute ; stropiti-le des cu marinata ; intoarceti frigaruile si frigeti-le 3-5 minute, pana ce se rumenesc, dar fara a fi uscate. Serviti-le cu orez brun.


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]O singura clipa poate schimba totul.[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Sus In jos
avatar
Rose
Administrator
Administrator

Mesaje : 1491
Puncte : 1949
Reputatie : 14
Data de inscriere : 30/09/2009

http://info-new.forumz.ro

MesajSubiect: Re: Retete dietetice   Lun Oct 19, 2009 7:56 pm

Pui cu curry

Pentru 3 persoane

1 pui de 700 g, taiat bucati si fara piele sau echivalentul in piept de pui
½ lingurita piper negru
1 lingurita praf de usturoi
½ lingura de mustar
1/3 cana apa
2 linguri suc de lamaie
2 linguri de miere
1 lingura de praf de curry
½ ceapa mare, tocata marunt
2 morcovi curatati, taiati rondele

Incingeti cuptorul la 170º C.

Puneti puiul in tava de fript si presarati-l pe deasupra cu jumatate din cantitatea de piper si praf de usturoi.

Intr-un vas, amestecati mustarul cu 3 linguri de apa. Incorporati sucul de lamaie, mierea si curry. Turnati jumatate din acest amestec peste pui si aranjati in jurul lui ceapa si morcovii. Turnati restul de apa peste legume (ca sa le acopere) si lasati la cuptor cca 30 minute.

Intoarceti bucatile de pui, presarati piperul si usturoiul ramas. Adaugati restul de amestec cu curry si apa, daca mai este necesar. Continuati sa lasati la cuptor 45 minute sau pana se rumeneste puiul. Serviti-l cu orez brun.

Salata de pui

Pentru 4 persoane

1 ¼ cana de piept de pui fript, nesarat, taiat bucatele mici
1 mar mare, taiat cubulete
2 linguri iaurt slab natur
½ lingurita curry
1/8 cana migdale macinate (facultativ)

Amestecati toate aceste ingrediente si serviti-le pe un strat de frunze de salata verde.


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]O singura clipa poate schimba totul.[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Sus In jos
avatar
Rose
Administrator
Administrator

Mesaje : 1491
Puncte : 1949
Reputatie : 14
Data de inscriere : 30/09/2009

http://info-new.forumz.ro

MesajSubiect: Re: Retete dietetice   Mar Oct 20, 2009 5:55 pm

Salata chinezeasca de pui cu susan

Pentru 4 persoane

2 cani de piept de pui fript, taiat bastonase fine
2 linguri seminte de susan
1 lingura mustar
¼ lingurita ghimbir macinat
1 ½ linguri praf de usturoi
1 lingurita praf de ceapa
¼ suc de portocale
1 lingurita de sos de soia cu continut redus de sodiu
2 cani telina tocata fin
2 cani de ceapa verde tocata fin
1 lingurita piper macinat
5 cani salata verde taiata fasii
felii de portocala si rosii ca ornament

Prajiti in cuptor, la temperatura potrivita , semintele de susan, ca sa se coloreze usor in maro; pentru aceasta, le puneti cateva minute intr-o tigaie, le scoateti si le lasati sa se raceasca. (Puteti cumpara seminte de susan gata prajite).

Puneti puiul taiat intr-un vas, turnati peste el mustarul, ghimbirul, praful de usturoi si de ceapa, sucul de portocala, sosul de soia si semintele de susan; amestecati bine. Bagati puiul la frigider, ca sa se marineze si sa se raceasca timp de cel putin 15 minute.

Intre timp, pregatiti telina, ceapa verde, piperul si salata. Aceasta din urma va fi asezata ca strat de decor, iar toate celelalte, impreuna cu puiul, peste ea, pe platou. Ornati cu feliile de portocale si de rosie.


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]O singura clipa poate schimba totul.[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Sus In jos
avatar
Rose
Administrator
Administrator

Mesaje : 1491
Puncte : 1949
Reputatie : 14
Data de inscriere : 30/09/2009

http://info-new.forumz.ro

MesajSubiect: Re: Retete dietetice   Mar Oct 20, 2009 5:56 pm

Somon proaspat la gratar

Pentru 2 persoane

2 felii de somon
2 linguri de lamaie verde
1 lingurita de margarina fara sare
piper
2 lingurite de tarhon proaspat tocat sau
½ lingurita tarhon uscat
½ cana de vin alb, sec, sau de vermut sec

Incingeti cuptorul.
Asezati feliile de somon intr-un vas adanc, termorezistent. Stropiti-le cu jumatate din sucul de lamaie verde si puneti deasupra margarina. Adaugati piperul. Presarati jumatate din cantitatea de tarhon, turnati vinul sau vermutul in jurul pestelui, dar nu peste el. Lasati-l la cuptor 10-15 minute, stropindu-l des, in ultimele 5 minute. Intoarceti somonul, puneti restul ingredientelor, lasati-l inca 5 minute. Stropiti-l iar, la sfarsit, si puneti feliile pe un platou. Turnati sosul si serviti.


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]O singura clipa poate schimba totul.[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Sus In jos
avatar
Rose
Administrator
Administrator

Mesaje : 1491
Puncte : 1949
Reputatie : 14
Data de inscriere : 30/09/2009

http://info-new.forumz.ro

MesajSubiect: Re: Retete dietetice   Mier Oct 21, 2009 1:34 am

Salata de ton

Pentru 2 persoane

Salata :
½ cutie ton natur (200 g), scursa si maruntita
1 cana de fasole verde, fiarta usor la abur si taiata
½ telina, taiata marunt
½ ardei gras, taiat in bucatele mici
1 ceapa verde tocata sau ¼ cana de ceapa alba tocata fin
1 albus de ou tare, tocat
1 rosie taiata felii
1 mar mare, curatat de coaja si ras

Sosul:
¼ vinegreta cu continut redus de calorii si sodiu sau 1/3 cana de otet de vin rosu sau alb, armonizat cu verdeturi sau cu usturoi si 3 linguri de apa
2 lingurite de mustar

Puneti toate ingredientele intr-un vas si lasati-le la rece cel putin 15 minute.

Amestecati-le cu grija si turnati-le peste salata. Acest preparat se poate folosi la sandvisuri sau la umplut rosii crude.


Sos vinegreta cu calorii reduse si cu continut de sodiu scazut

½ cana de ulei de masline sau orice alt ulei vegetal
1 ¾ lingurite de boia
1 lingurita de boabe de mustar macinate
1 ½ catei de usturoi pisati
½ lingurita busuioc uscat
1 praf de piper negru
1 ingurita de ceapa – sau arpagic – tocata
3 linguri de cidru sau otet de vin rosu
2 linguri de suc de lamaie
2 linguri de patrunjel verde, tocat

Amestecati toate aceste ingrediente; puneti-le la frigider intr-un vas acoperit, timp de 12 ore cel putin, inainte de a servi. Nu uitati sa amestecati bine sosul, inainte de a-l consuma. Se poate amesteca sosul si cu mixerul.


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]O singura clipa poate schimba totul.[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Sus In jos
avatar
Rose
Administrator
Administrator

Mesaje : 1491
Puncte : 1949
Reputatie : 14
Data de inscriere : 30/09/2009

http://info-new.forumz.ro

MesajSubiect: Re: Retete dietetice   Mar Noi 03, 2009 1:21 am

Farfurie de legume la abur

Puteti asocia toate legumele urmatoare:
brocoli
cartof
dovlecel
rosie
morcov
dovleac
spanac proaspat
2-4 linguri de patrunjel verde
1 lingura de parmezan ras

Spalati legumele alese, curatati-le si taiati-le, daca e cazul.

Intr-o cratita umpluta cu apa, puneti legumele si fierbeti-le la foc moale. Continuati fiertul pana puteti intepa legumele cu furculita, dar fara ca acestea sa fie moi.

Cand legumele au fiert , scoateti-le din cratita si puneti-le pe un platou. Presarati-le cu patrunjel sau parmezan.


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]O singura clipa poate schimba totul.[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Sus In jos

Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Retete dietetice   

Sus In jos
 

Retete dietetice

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: INFO de la A la Z :: Diete :: Diete-
Mergi direct la:  


Copyright © 2009 Info NEW - Toate drepturile rezervate
INFO NEW - Stiinta si Cunoastere

  
Forumgratuit.ro | © phpBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Poti avea un blog